Episode 15

December 01, 2022

00:58:47

Epizoda 15 / gošća Maja Krulić Gačan

Hosted by

Goran Živković-Žika
Epizoda 15 / gošća Maja Krulić Gačan
Premalo čitam
Epizoda 15 / gošća Maja Krulić Gačan

Dec 01 2022 | 00:58:47

/

Show Notes

Stigli smo do posljednje epizode prve sezone podcasta Premalo čitam. Kako završiti sezonu? Na najlogičniji način - s osobom s kojom je sve započelo, glasom iza ideje, začetnicom projekta Ambasadori čitanja i šeficom podcasta u kojima su se naši sugrađani i predstavili - našom i vašom omiljenom knjižničarkom Majom Krulić Gačan.

Osim što je ispričala kako su nastale ove dvije priče i ova dva programa, Maja je pričala o sebi - o svom djetinjstvu u Jagnjedovcu, odrastanju u prirodi, članstvu u DVD-u, prvom susretu s bibliobusom, karateu, bijegu iz ekonomije na Filozofski fakultet i pronalasku pravog mjesta za sebe koje je upravo - u knjižnici!

Dotaknula je brojne važne teme među kojima je posebno zanimljivo čuti kako bi trebala izgledati knjižnica budućnosti kakvu Koprivničanci zaslužuju, kako korisnicima i čitateljima preporučiti knjigu i kako biti dobar u tome, s kakvim se sve predrasudama o svom poslu susreću knjižničari, a kako taj posao zapravo izgleda. I naravno, zašto je čitanje važno - za nju osobno, ali i za nju kao stručnjaka.

Koji bi Maja bila superjunak da nije superknjižničarka? Saznajte u novoj epizodi podcasta Premalo čitam!

Other Episodes